Handen på hjärtat...

...är du en person som

  • gång efter annan sätter käppar i hjulet för dig själv, förstör eller skjuter upp viktiga saker som sen aldrig blir av?

  • förbiser dina styrkor och ser enbart dina tillkortakommanden.

  • bokstavligen letar efter ursäkter till att det inte är någon idé att ens försöka få till en förändring, oavsett situation du befinner dig i.

  • undrar över alla de löften du gett till dig själv om att ta tag i ditt nya liv. De är så många att du har slutat räkna för länge sen.

  • är nyfiken på vad mer du har att tillföra och använda inre potential att transformera drömmar och idéer.


Frigör yttre och inre våld våld med skapande utryck, rebell kraft och lust!

I generationer har kvinnor varit i krig med sina egna kroppar, drivna av orealistiska skönhetsideal som dikteras av en osynlig dirigent. Kampen som fängslar dem i måttband, viktnoja suger livskraft och sann levnadsglädje.
Deras självkritik blir näring åt det lukrativa maskineriet som omsätter miljarder. Bantning är i dag en livsstil som blivit så förvriden och utbredd att den liknar en slags kulturell besatthet.

Kvinnor har alltför länge varit offer för brutal användning som verktyg i krigsföring runt om i världen. Denna tragiska realitet har dessvärre varit en del av mänsklighetens historia i århundraden. Kvinnor har blivit offer för sexualiserat våld, tvångs- prostitution, människohandel och många andra gruvliga handlingar i samband med krig, könsstympning, våldtäkt och barnäktenskap


Duktighetsfällan är en fångande mentalitet som driver individer att sträva efter perfektion i allt de gör. Det skapar en konstant känsla av otillräcklighet och överbelastning, eftersom de ständigt försöker prestera över förväntningarna. Dessa kvinnor sätter enorm press på sig själva inom karriär, familj, hälsa och sociala relationer. De bär på en tyngd av förväntningar och utmattas till sist både fysiskt och mentalt.

Patriarkatets era handlar om historiska samhällsstrukturer där män traditionellt har mer makt än kvinnor, även om kön och värderingar inte är entydigt kopplade till biologiskt kön. Nu har vi kommit tröskeln till en ny era, en era som omfamnar det feminina på ett sätt som aldrig tidigare skådats. En era där kvinnor reser sig, inte bara för sig själva, utan för hela mänskligheten och vår planet. Det är en era där vi inser den outnyttjade kraften som vilar i våra kroppar och själar. Trots alla inre och yttre krig som har plågat oss, både externt och internt.
Men vi är redo för förändring, redo att läka och bygga upp.

Känner du att det är dags att stiga ut ur komfortzonen, omfamna dina styrkor och engagera dig i att öppna upp nya vägar, situationer eller alternativ som tidigare inte var tillgängliga?26-28 januari

Turn Pain in to Passion, Depression in to Expression - Heal Your Heart with Art

Livskraften och gnistan som vi finner i hjärtats rum är som en outtömlig energikälla. Den ger oss styrka att gå igenom svåra tider och har förmågan att omvandla varje hinder till en möjlighet. Med skapande uttryck, symbolens mångsidigt visdom, yoga utforskar vi våra innersta känslor, mönster och drivkrafter tillsammans med Lilith - en gåtfull och kraftfull kvinnlig gestalt som har en betydande plats i både sumerernas rike och den hebreiska kabbalan.
Denna kurs ger dig verktygen och insikterna för att utforska tomrummet, utmattning, utanförkänslan och hjärtats kraft för att blåsa liv i din inre eld och transformera smärta till passion. Låt ditt hjärta tala och upptäck den oändliga potentialen som finns inom dig. Våra hjärtan är starkare än vi tror, och att de har förmågan att förändra inte bara våra egna liv utan också världen omkring oss.

4 -7 juli

Baba Yaga
Graalen & Svärdet, Änglar & Demoner
Befria din Inre Bohem!

Med Baba Yaga som vår guide och med våra sinnen öppna för de magiska krafterna i skogen, är vi redo att ge oss ut på en resa djupt in i våra egna hjärtan och själar. Genom att omfamna Graalens heliga närvaro och svärdets kraft, och genom att navigera mellan änglar och demoner, ska vi utforska det som är djupast inom oss och låta våra kreativa krafter flöda fritt som en vild dans genom skapelsens skogar.
Vi låter vårt kreativa Jag stiga fram, vår Inre Bohem.
Vem vet vilka mysterier och äventyr som väntar oss runt nästa träd? Följ med, och låt oss upptäcka det tillsammans.

OKTOBER

100 Nyanser av Henne med Mytens Kraft, Skapande Mix & Yoga

I den uråldriga sumeriska myten om Inanna och Ereshkigal finner vi tidlösa visdomar som kan vägleda oss i dagens värld. Denna myt har överlevt i över 5000 år och erbjuder oss en resa genom ljus och mörker, en resa som hjälper kvinnor att återupptäcka sin inre kraft och potential.
Vi är alla så mycket mer än de roller samhället tilldelar oss.
Som mödrar, fruar, fruntimmer, argbiggor, singelkvinnor och alla andra uttryck har vi unika nyanser och aspekter av oss själva som väntar på att få blomma.
Genom att välkomna dessa arketypers innebörd utmanar vi begränsande tankar och trossystem om oss själva och andra. Genom att omvandla vår gåva en mytisk papier mache figur till orakelkort, kan vi skicka vidare vår gåva till någon som behöver.

RawArt - den organiska skaparformen av kreativa uttryck
och symbolens olika språk.

I organiskt skapande finner vi en skattkista av oändlig mångfald och unika uttryckssätt. Det är som att besöka en värld av obegränsade möjligheter, där inget är rätt eller fel. Det handlar om att omfamna kreativitetens kaos och att låta det ta oss till platser vi aldrig trodde var möjliga. I detta kaos finns skönheten i att vara mänsklig, med alla våra brister och tvivel.


I en värld som ibland verkar domineras av strukturer och regler, finns det något oerhört kraftfullt med den organiska skapandeprocessen som flödar fritt och oberoende av traditionella normer. Ett skapande som spränger gränserna för det skolade och förutbestämda.

Myter är universella och tidlösa, och de har kraften att förmedla sanningar om mänsklig natur och erfarenhet som går bortom språk och kultur. Genom organiskt skapande kan vi blanda in våra egna myter och skapa vår egen symbolik, vilket ger oss möjligheten att kommunicera med andra på en djupare nivå.

Organiskt skapande är en livsstil. Det handlar om att omfamna kreativiteten som en grundläggande del av vårt dagliga liv. Det handlar om att våga följa våra impulser och att vara öppna för det oväntade. Det handlar om att vara modig och att gå utanför vår komfortzon. Det handlar om att leva med passion och att omfamna det som gör oss levande.

Livet och döden är oupplösligt sammanflätade, det kan ingen komma ifrån. Genom att utforska våra rädslor och våra drömmar, våra glädjeämnen och våra sorger, kan vi fånga essensen av mänsklig existens. Organiskt skapande påminner oss om att vi är alla en del av den stora mänskliga berättelsen, och att våra skapelser kan överleva oss och beröra kommande generationer.

Låt oss släppa loss vår kreativitet och våga vara sårbara. Låt oss leva som konstnärer, inte bara genom våra verk, utan genom hela vårt liv. För Raw Art är inte bara en konstform; det är en kraft som kan förändra världen och berika våra liv på de mest oförutsägbara sätt.

Annat jag sysslar med och erbjuder...

Verktygslådan


Papier Mache

Process måleri

Kreativt Skrivande

Saga och Myt

Visualisering

Gestaltning


KundaliniYoga

Medveten Andning

Frigörande Dans

Cirkelsamtal

Avslappning

GongBad

"Du behöver inte ha fantasi eller vara kreativ för att skapa,
det blir du genom att skapa".

Röster efter workshop:

"Igår satt jag ner med en kollega. Hon berättade att hon varit på bästa kursen någonsin... Av de detaljer hon beskrev så frågade om det var du som hållit i kursen. Och såklart det var!! Kul va!? Sofia

"Upplevelserna och känslorna kopplade till kursen med dig har växt och fördjupats för mig efter avslutet och hemresan. Jag har också kunnat dela och inspirera andra med små fragment och berättelser om våra övningar". Karin

"Nu har jag pysslat och fört samman våra nyanser samtidigt som jag landar i alla upplevelser. Vilka fantastiska skapelser och processer, jag är både överväldigad och tacksam. Det är så kraftfullt att komma samman och vara "barnmorskor" till varandra. Monica

Vanliga frågor

Måste man vara duktig på att skapa?

Nej, se det som en lekplats för den inre konstnären som finns inom var och en av oss. Kreativitet är något som vi alla bär med oss och som kan berika våra liv på många sätt. Det handlar om att återerövra vår förmåga att drömma, utforska och uttrycka oss själva fritt, och sedan ta den nyfunna kreativiteten och använda den som en kraftfull resurs i vårt dagliga liv.

Är det terapi?

Ja och nej, skapande språk kan fungera som en form av terapi för många människor. Det är en naturlig och djupt mänsklig aktivitet som tillåter individer att utforska och uttrycka sina känslor, tankar och upplevelser på ett kreativt sätt.
Det terapeutiska värdet av skapande språk ligger ofta i processen snarare än i det färdiga resultatet, Det kan även användas som komplement till andra terapier som kräver en annan typ av profession.

Går det att få stöd efter workshopen?

Jag arbetar med enskilda vägledande samtal och skapande uttryck för den som önskar handräckning. Ingen workshop är den andra lik, många återkommer för att att fördjupa sig och fylla på. Min avsikt att inspirera och ge deltagarna verktyg och självförtroende att fortsätta sin kreativa resa utanför mina sessioner och integrera skapande processer som en del av det vardagliga livet".


Andningstekniker, Yoga och Skapande uttryck i trygg miljö hjälper oss med att lösa upp blockeringar som är förknippade med det förflutna. Rädslan för kritik kan sitta i vrångstrupen och gör att vi lever snävt. Dessa enkla sätt har en propplösande effekt som frigör stagnation och
att säga ja till eller skapa nya möjligheter". Räkna med både och."Hej, jag är Sofi, en passionerad kreatör som älskar skapandets processer. Min egen resa är min största tillgång. Jag kämpade länge med en svår ätstörning, men en andningskurs och uttryckande konst blev min räddning. Det ledde mig till Israel, där papier-mâché och skapande kurser blev mitt kall.

Jag har sedan utbildat mig i symbolpedagogik, NLP, lösningsfokus, frigörande dans, yoga och medveten andning. Min erfarenhet omfattar kurser inom skolor, arbetsplatser och privata evenemang.

Min ateljé, Baba Yaga - Art och Yoga Center, har blivit en värld i papier-mâché. Jag driver även Kindness Center i Växjö, en plats för yoga, samtal, konst och dans.

Min djupa önskan är att vara en kraft i transformationen av ohälsans olika aspekter och bidra till en vänligare värld för människor, djur och naturen."

Vill du hålla dig uppdaterad med värdefull information och få en uppfriskande dos av inspirerande mellan varven? När du skriver upp dig får du 20 lagar som förändrar din relation till din skapande förmåga.


"Kreativitet handlar inte om att vara den bästa eller mest talangfulla, det handlar om att våga vara den mest ärliga och autentiska versionen av sig själv."

© Copyright 2023 RawArt